Startschot Slag om Dondervoort in Brielle!

30 Mar

Op 30 maart gaven negentien enthousiaste tweedeklassers van het Bahûrim College, samen met burgemeester en wethouder en een heleboel genodigden, in Brielle het officiële startschot voor Slag om Dondervoort.

Vorige week speelden de leerlingen de game op school. En hoe kon het ook anders? Door een slimme truc wisten ze een technisch foutje in de game in te zetten voor hun eigen gewin. De fortificatiemeesters hadden hierdoor bergen Florijnen te besteden aan de verdediging! De stad zag er dan ook goed verdedigd uit en de trouwe burgers waanden zich veilig. Maar helaas….ze hadden geen rekening gehouden met de verraders in Dondervoort. Deze zetten de laatste nacht teveel huizen in licht en laaie. De Spanjaarden konden zo de verzwakte stad alsnog fluitend binnenwandelen, vroeg op de vrijdagochtend. De urban game speelden de trouwe burgers gelukkig een stuk beter! Dus in Brielle staat het 1-1, Geuzen vesus Spanjaarden. 

Als met al een prachtig begin van de veldtocht die Slag om Dondervoort langs verschillende scholen door het land gaat maken. 

L1006321L1006278L1006330L1006287

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: